Equiband

Equiband™ är ett unikt bålträningssystem framtaget av Dr. Hillary M Clayton och Dr. Narelle Stubbs för att underlätta för arbete i rätt form under rehabilitering och uppträning. Systemet är utvecklat tillsammans med terapeuter, veterinärer, ryttare och tränare.

Systemet grundar sig på hur man arbetar inom human idrottsmedicin och man har överfört dessa rehabiliterande och prestationsförbättrande principer till hästen.

Equiband ™ är utvecklat för att stimulera receptorer (nervändar) i hästens hud och päls , därigenom stimuleras och aktiveras buk- och ryggmuskulaturen (hästens coremuskler).

Equiband används inte bara för rehabilitering, utannpassar även utmärkt för unghästar innan uppsutten träning, hästar som är “svåra” att få i form, äldre hästar som börjar bli svaga i ryggen/eller hästar som som ännu inte hittat bukmusklerna och/ eller behöver mer bakbensaktivitet.

Equiband kan med fördel användas vid tömkörning, longering, promenader,och under ryttare. Regelbunden användning av Equiband™ stärker hästens coremuskulatur och underlättar för den att arbeta i en rundare form som minskar risken för svaghet, skada och instabilitet som kan leda till smärta och nedsatt prestation.

Vid köp av Equiband™ medföljer en inpassning- och användarguide som kan användas på friska hästar.

För hästar som gengår rehab , rekemmenderar vi inpassning och träningsupplägg i samråd med mig eller annan veterinär eller terapeut med equibandskompetens.

Pris 2800 kr. Frakt tillkommer om det ska skickas.